Sonntag, 28. November 2010

Mediconsult Germania -- Carmen Bobos

Stimularea modernă prin rezonanţă magnetică


De aproximativ 15 ani există sisteme moderne de stimulare prin rezonanţă magnetică pentru utilizarea la domiciliu. Acestea îşi au rădăcinile în Europa şi se bazează pe cunoştinţele şi rezultatele cercetărilor ştiinţifice menţionate anterior.

Pentru a obţine un efect pozitiv asupra organismului cu ajutorul unui câmp electromagnetic, primul lucru la care ne gândim este să folosim parametrii de măsurare ai câmpului magnetic terestru. Şi într-adevăr, foarte multe studii au demonstrat în ultimul timp că în special câmpurile pulsatorii de joasă frecvenţă pot determina schimbări pozitive uimitoare în organism, atât în gamele de frecvenţă ale „ferestrei biologice” (3 Hz – 25 Hz), cât şi în cele ale modelelor vibratorii interne şi externe ale câmpului magnetic terestru (7,83 Hz – 11,79 Hz). Din păcate, pe piaţa mondială există o ofertă foarte mare de sisteme care nu îndeplinesc aceşti parametri şi a căror eficienţă stă, tocmai din acest motiv, sub semnul întrebării.

Noţiunea de „stimulare prin rezonanţă magnetică” nu înseamnă nimic altceva, decât că prin aplicarea unui câmp electromagnetic pulsatoriu, asemănător câmpului magnetic terestru, se obţine un efect de rezonanţă în aproape toate cele 70 de bilioane de celule ale corpului omenesc. Prin aceasta creşte de fiecare dată potenţialul membranei celulare, iar celula este în stare să producă mai multă energie. Această energie îmbunătăţeşte cauzal capacităţile de autovindecare.

Sistemele cele mai moderne dispun chiar de un aşa-numit „ceas organic”, care presupune că, în funcţie de bioritm, pe anumite perioade ale zilei, unele frecvenţe sunt suprimate, pentru a „ proteja” organele în aceste intervale. Astfel, organismul dispune de capacitatea de a se autovindeca mai eficient sau chiar de a nu se îmbolnăvi.

Acest lucru face ca stimularea prin rezonanţă magnetică să fie o metodă foarte eficientă pentru asigurarea unui metabolism echilibrat, care îmbunătăţeşte balanţa energetică.


Mecanisme de acţiune prezentate în literatura ştiinţifică:

- circulaţie sangvină mai bună
- transport de oxigen mai bun
- regenerare accelerată a ţesuturilor bolnave
- efecte piezoelectrice pentru accelerarea vindecării oaselor
- eliberarea calciului
- acţiune asupra celulelor cartilaginoase
- stimularea activităţii la nivelul celulelor nervoase
- vindecarea mai bună a rănilor
- dezintoxicare rapidă
- efect de relaxare a muşchilor

Din cele de mai sus rezultă o varietate de domenii posibile de utilizare terapeutică:

- terapia durerii
- dereglări funcţionale provocate de câmpuri perturbatoare exogene, endogene sau iatrogene
- reabilitarea şi refacerea mobilităţii după accidente şi boli grave
- profilaxie
- o mai bună oxigenare şi circulaţie a sângelui
- stabilizarea psihicului
- creşterea activităţii imunitare

În ansamblu, stimularea prin rezonanţă magnetică oferă un spectru foarte larg de utilizări, cu o paletă redusă de efecte secundare şi practic fără contraindicaţii (epilepsie, implanturi electronice şi graviditate).

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen